Dýňové skořicové rolky

skořicové rolky

Podzim je na vrcholu svého období a dýněmi se to kolem jenom hemží. Už jste vyzkoušeli nějaký z našich dýňových receptů? Máme pro vás další! Minulý rok jsem si zamilovala skořicové rolky ze Starbucks, proč je tedy rovnou nezkusit s dýňovou příchutí?

Co budete potřebovat?

Těsto

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 270 ml mléka
  • 100 g dýňového pyré (máslová či hokaido dýně)
  • 60 g rostlinného másla
  • 1/2 kostky droždí
  • 80 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru

Náplň

  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce skořice

Poleva

  • 190 g moučkového cukru
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce mléka
skořicové rolky
credit: Pinterest

Postup

Vzhledem k tomu, že je těsto z droždí a musíte počkat, než nakyne, počítejte, že vám tento recept zabere zhruba hodinu a půl. Co se ale obtížnosti týče, jistě to zvládnete, i když nejste profi pekař.

  1. Jako první si připravte dýňové pyré tak, že nakrájíte dýni na kostky a upečete ji v troubě, dokud nezměkne, následně rozmixujete.
  2. V misce rozdrobte droždí se 100 ml vlažného mléka, lžící cukru a promíchejte. Zasypte lžičkou mouky a nechte vzejít kvásek.
  3. Do větší mísy prosijte mouku, přidejte cukr, skořici, muškátový oříšek, mletý zázvor, sůl, rozpuštěné máslo, 170 ml mléka, dýňové pyré s kváskem. Vypracujte hladké těsto a nechte kynout v teple jednu hodinu.
  4. Na náplň rozpusťte máslo, smíchejte s cukrem a skořicí.
  5. Až bude těsto nakynuté, vyválejte z něj obdélník a potřete náplní.
  6. Zatočte těsto, nakrájejte do tvaru šneků a umístěte do formy s pečícím papírem, abyste si ušetřili práci s mytím.
  7. Nechte dalších 25 minut kynout pod utěrkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C.
  8. Pečte cca 25 minut, dokud rolky nezezlátnou.
  9. Jakmile rolky vystydnou, polijte je vytvořenou polevou.
  10. Dobrou chuť!

Závěr

Pokud milujete sladké, tahle pochoutka je rozhodně nutnost. Jestliže sladkému zrovna neholdujete, zkuste to i tak! Klasické skořicové rolky budou chutnat trochu jinak, proto nechte dýňové, aby vás překvapily. Užívejte podzim a pečte, co vám síly stačí!

Ellie, The Boss Bitch

Přečtěte si také o dalších dýňových receptech.

Sledujte nás na Instagramu a Tik Toku a poslouchejte náš podcast Slay and Pray.

Credit za recept: https://proveg.org/cz/recepty/dynove-skoricove-rolky-s-orechy/

Eliška Vachková

Eliška Vachková (Ellie, The Boss Bitch) je zakladatelem blogu Feminine, který je určen především ženám. Cílem je podpořit sílu žen a dát každé pocit, že je jedinečná a měla by na to být hrdá.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *