Krásný závěr víkendu! Dnes tu máme úplně nový formát článku, který bych chtěla vydávat pravidelně. Jedná se o recenze restaurací i kaváren, které podle mě stojí za návštěvu. Jako první se podíváme na Atelier, mou oblíbenou kavárno-restauraci v Sokolově.
Proč Atelier?
Na Atelieru mám ráda tu vysokou úroveň, kterou z něj cítím. Už jen proto, že vám tam jídlo udělá šéfkuchař a na jídelním lístku není to, co si dáte všude, je mi sympatický. Jako vegetariánka hlavně ocením, když na denním menu uvidím i jídlo bez masa, což se děje docela často. Atelier je prostorově trochu větší, vejde se do něj více lidí, ale také máte více soukromí. Můžete si sednout na židle nebo do křesel, což je super vzhledem k tomu, co si chystáte dát.
V nabídce najdete jak hlavní chody, nápoje, tak kávu i dezerty. Mým oblíbeným dezertem, který vám vřele doporučuji, je čokoládový fondant. Ačkoliv zde obvykle neobědvám, pro dnešní článek jsem se vydala společně s mojí kamarádkou Vaneskou na oběd, aby to nebylo jen o kafíčku a dortíku (ty ale taky nechyběli!)
Recenze: Atelier | Najíst se, napít i relaxovat
Když nastal ten osudný den, přesně jsem věděla, co si budu objednávat – Bucatini se sýrem Mozzarella Buffala. No a hádejte co? K mýmu štěstí přišla špatná mozzarella, takže jsem se s mým vysněným obědem mohla rozloučit. Abyste tomu rozuměli, ten den na menu nebylo nic, co by bylo bez masa a já moc dobře věděla, že tohle je asi to jediný, co si k obědu můžu dát. Po mém prohlášení ,,Tak to jsem v prdeli“ mi byla navrhnuta varianta Aglio Olio, kterou jsem samozřejmě přijala. Jak to dopadlo?
Aglio Olio & mangová limonáda
Upřímně jsem tyhle těstoviny nikdy neměla, takže jsem si dokázala představit jen to, že je tam olej. K mému překvapení tam bylo opravdu HODNĚ oleje. I když nejsem expert, tak bych řekla, že takhle moc olio by být neměly. No nic, nechme to být a soustřeďme se na chuť. Bohužel, nebudu fanouškem těchto těstovin, i když pastu miluju. Nebyla to určitě chyba šéfkuchaře, ale prostě mi asi tenhle styl nechutná.
Limonádu jsem tentokrát zvolila mangovou, později jsem ji vyměnila za lesní ovoce. Mangová nebyla tak silná, takže je ideální spíše pro ty, kteří neočekávají sladké a výrazné chutě, je to spíš tak jemně dochucená perlivá voda. Za mě je lesní ovoce a zázvor top.
Mac & Cheese & domácí ledový čaj
Vaneska si dala macaroni se sýrovou omáčkou a její hodnocení „dobrý“ vás musí uspokojit, páč já tohle jídlo nejedla. Ne, dobře, donutila jsem jí to trochu rozvést, takže to hodnotí tímto způsobem: Omáčka byla kvalitní, opravdu z ní byl cítit sýr, prostě jak má být. Trhané maso s BBQ omáčkou k tomu výborné, cibulka by mohla být osmažena trochu méně.
Domácí ledový čaj splnil očekávání, byl osvěžující a nebyl přeslazený. Ideální neperlivý nápoj, který si v Atelieru můžete dát.
Freshcake
Dortíky jsou v Atelieru další věc, kterou určitě nevynechejte. Freshcake společně s Míša dortem je vůbec to nejlepší, co jsem tam jedla, takže moje volba na zákusek byla jasná. Na vrchu byla výborná čokoláda a celý dezert mi připomínal Čoko piškoty, které jsem milovala jako malá.
Cheesecake & Lattéčko
Já jsem kávu pro tentokrát vynechala, takže to za mě převzala Vanes. Chutná jak má, vypadá hezky, asi není co více rozebírat. Cheesecake vypadá nádherně a stejně tak i chutná. Počítejte ovšem s tím, že je opravdu sytý. Ani k jednomu zákusku nechyběla šlehačka.
Shrnuto, podtrženo
Je to fakt jak naschvál, znáte to. Nikdy jsem neměla co vytknout, ale jednou jdu se záměrem udělat recenzi a najednou mi ani nechutná. No jo, i to se stává. Vše, co bych vám doporučila, jsem vypsala výše, a za tím si stojím. Doporučuju sledovat denní menu, protože tam natrefíte na opravdu zajímavá jídla. Kromě toho se tu čas od času koná Listování Lukáše Hejlíka, na které můžete zajít. Co se týče kaváren, Atelier je pro mě to nejlepší, co v Sokolově můžete najít a opravdu ráda tam chodím. Někdo by sice mohl říct, že je to dražší podnik, podle mě se ale za tu kvalitu vyplatí.
Pokud máte další tipy, kam bych měla zajít, určitě dejte vědět!
Ellie, The Boss Bitch